• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

19. март 2021.

Наjбоље из Врања: „Аморетти" већ 19 година прича своjе слатке приче

Предузеће „Плави камен” из Врања међу водећим jе произвођачима у Републици Србиjи  у области производње кондиторских и какао крем производа. Давне 1991. године ова фирма почела jе са радом као пољопривредна апотека. „Почетком 90-тих,  када jе приватни бизнис код нас био тек у повоjу, ниjе било лако изборити се са многоброjним транзиционим проблемима. Вођени ентузиjазмом напредовали смо и развиjали се. У наредним годинама отворено jе седам малопродаjних обjеката у Врању, Буjановцу и Владичином Хану у коjима се може наћи широк асортиман семенске робе, вештачких ђубрива, сточне хране, пестицида, пољопривредних алата и механизациjе, кућне хемиjе, шећера, уља и брашна”, каже Нинослав Костић генерални директор овог предузећа.

Данас jе Плави камен лидер у снабдевању тржишта Пчињског округа репроматериjалима за пољопривреду, брашном, шећером и уљем.

У оквиру овог предузећа, од 2002. године, почео jе са радом погон кондиторских производа АМОРЕТТИ”. „Корак по корак осваjали смо таjне кондиторске производње и успели да од непознатог бренда направимо бренд завидног квалитета. Правим сладокусцима и познаваоцима доброг укуса, Аморетти већ пуних 19 година прича своjе слатке приче. Потврде да смо ишли у добром правцу, стизале су у виду многоброjних признања и саjамских медаља, коjима су наши производи награђивани”, истиче Катарина Ристић, шеф маркетинга.

Аморетти производи  препознатљиви су по модерном и допадљивом дизаjну и квалитету од кога се не одступа.  Направљени  од изузетно квалитетних сировина, слаткиши Аморетти могу стаjати раме уз раме са водећим конкурентским производима. Производња се стално унапређуjе и непрекидно се ради на побољшању укуса производа, начина паковања, уз поштовање односа понуђеног квалитета и цене. Сви производи ове кондиторске куће су без вештачких боjа и конзерванса. У Аморетти  производном асортиману налазе се млечни и посни крем, дезертни производи, чаjна пецива, филована чаjна пецива и какао табле са и без додатака.

 „Од свих производа наjпознатиjа jе „Принцеза”,  jер jе наjдуже на трзишту и добила jе наjвише медиjског простора. Такође, jединствени смо по посном крему, због кога нас купци и потрошачи и  препоручуjу. Посебно бисмо издвоjили „Аморетти ванилице”, коjе неодољиво подсећаjу на домаће ванилице,  коjе су наше баке некада спремале на традиционалан начин. Ту су и какао крем прозводи Чоколине и Белине, коjе из дана у дан имаjу све висе фанова међу потрошачима”, додаjе Катрина Ристић, шеф маркетинга.

 Слаткиши Аморети могу се наћи у свим већим градовима Србиjе, као и на тржишту Босне и Херцеговине, Црне Горе , Македониjе, Хрватске, далеке Аустралиjе и Канаде.

 Предузеће Плави камен у овоj години обележава пуних 30 година рада, и с обзиром на сва досадашња постигнућа како у области трговине, тако и у области производње кондиторских производа Аморетти jе репрезентативна фирма Врања, коjа представља наш град у земљи и иностранству на достоjан начин.

„Трудићемо се да и у годинама коjе су пред нама одржимо и унапредимо  тржишну позициjу на коjоj се сада налазимо, уз наду да ћемо и убудуће бити jедан од пожељниjих послодаваца у округу. Настављамо са  радом на увођењу нових производа и приређивању што приjатниjих слатких изненађења нашим верним потрошачима”, истиче Нинослав Костић генерални директор.