• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

31. август 2023.

Почиње са радом Удружење „Dante Alighieri“ у Врању

Председник Скупштине града др Дејан Тричковић и помоћник градоначелника Милан Илић разговарали су данас са Робертом Чинкотом, директором Италијанског института за културу у Београду. Повод је почетак рада Удружења „Dante Alighieri“ у Врању, чији је циљ промовисање италијанске културе и наслеђа.

„Србија и Италија су старе европске земље, са богатом традицијом, и заиста имамо шта да представимо једни другима. Обрадовала ме је идеја о формирању Удружења у нашем граду, све у циљу измештања културних активности из великих градова“, рекао је др Дејан Тричковић. „Италија је нација богата историјским наслеђем. Ово је прилика да научимо нешто о вашој култури и надам се да је формирање Удружења само почетак успешне сарадње“, рекао је помоћник градоначелника Милан Илић.

Роберто Чинкота се захвалио на топлој добродошлици и пренео поздраве италијанског амбасадора у Србији Луке Горија. „Формирање Удружења је прилика за размену искустава између различитих култура. Посебно овде на југу Србије. Спремни смо да подржимо организацију различитих догађаја и активности, на обострано задовољство“, рекао је Роберто Чинкота.

После Шапца, Новог Сада и Ниша, Врање је четврти град који добија седиште Удружења „Dante Alighieri“.