• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

21. септембар 2023.

Почела реализација пројекта „Larus argentatus“ др Вере Ценић

Библиотека „Бора Станковић“ у Врању почела је са реализацијом пројекта „Larus argentatus“ др Вере Ценић. Пројекат се спроводи у две фазе.

Прва фаза пројекта обухвата организацију изложбе (са илустрованим каталогом који је прати)  под називом Larus argentatus др Вере Ценић. Идеја је да се изложбом јавности презентује поклон збирка, коју је породица Вере Ценић даривала Библиотеци. Легат Вере Ценић се састоји из 1.827 монографских публикација, 98 наслова серијских публикација (1501 свеска), великог броја фотографија и личних предмета (радни сто, столица, писаћа машина...).

Друга фаза пројекта обухвата активности на припреми и изради библиографије монографских и серијских публикација које припадају збирци, под насловом - Каталог Легата Вере Ценић. Каталог Легата библиографски обрађује и стручној јавности представља нову и вредну библиотечку целину.

Циљ пројекта је промоција и унапређење услуга Библиотеке, ширење спектра услуга, већа видљивост установе и делатности уопште, едукација и подстицање на истраживачки рад, потенцијално повећање броја корисника и иницирање нових идеја.

Рок за реализацију овог значајног пројекта је децембар 2023. године, а средства у износу од 600.000 динара је обезбедило Министарство културе Републике Србије, док ће Град Врање суфинансирати пројекат са око 200.000 динара.


НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

4. децембар 2023.
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфаструктуре огласило је РАНИ ЈАВНИ УВИД поводом израде ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ПОДРУЧЈА ПОСЕБНЕ НАМЕНЕ ИНФРАСТРУКТУРНОГ КОРИДОРА ЖЕЛЕЗНИЧКЕ...