• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

14. септембар 2023.

Обележавање ,,Европске недеље мобилности"

Град Врање преко Савета за безбедност саобраћаја и ове године, у периоду од 16. до 22. септембра, организује низ активности којима ће бити обележена Европска недеља мобилности. У суботу, 16. септембра, од 9 часова, биће организована бициклистичка вожња до Врањске Бање. Планирана траса којом ће се кретати бициклисти је: Спортски центар-улица Радничка –Железничка станица-Ћуковац-Топлц-Кумарево-Врањска Бања и назад. У среду, 20. септембра, обележавање ,,Европске недеље мобилности“, наставља се од 10 сати на спортским теренима Гимназије ,,Бора Станковић“. За предшколце и ученике првог и другог разреда основних школа, представници Савета за безбедност саобраћаја у сарадњи са Техничком школом поставиће саобраћајни полигон и организоваће едукацију на тему правилног понашања са саобраћају. Након тога деци ће бити уручени пригодни поклони. У петак, 22. септембра, биће организована традиционална акције ,,Дан без аутомобила“, у којој ће учешће узети и представници градског руководства. Истог дана, у 12 сати, од мапе Града Врања биће организован излет до Казанђола.

Позивају се грађани да се прикључе планираним активностима и дају свој допринос обележавању ,,Европске недеље мобилности“.

Оснивач и покровитељ манифестације је Европска комисија, а спроводи је Стална конференција градова и општина. Основни циљ ,,Европске недеље мобилности“ је промоција немоторизованих превоза у градовима, како би се унапредио квалитет животне средине у градским подручјима.


НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

23. септембар 2023.
У Градском парку у Врању и ове године одржана је традиционална акција „Дај педалу раку“. У име Друштва онколошких...