• Grad Vranje
  • GRAD VRANJE

    Zvanična prezentacija grada

Centrala:
+381 (0)17 402 300
Portirnica:
+381 (0)17 402 368
GRAD VRANJE
Gradska uprava
Kralja Milana br.1
17500 Vranje
A+ A-

14. septembar 2023.

Obeležavanje ,,Evropske nedelje mobilnosti"

Grad Vranje preko Saveta za bezbednost saobraćaja i ove godine, u periodu od 16. do 22. septembra, organizuje niz aktivnosti kojima će biti obeležena Evropska nedelja mobilnosti. U subotu, 16. septembra, od 9 časova, biće organizovana biciklistička vožnja do Vranjske Banje. Planirana trasa kojom će se kretati biciklisti je: Sportski centar-ulica Radnička –Železnička stanica-Đukovac-Toplc-Kumarevo-Vranjska Banja i nazad. U sredu, 20. septembra, obeležavanje ,,Evropske nedelje mobilnosti“, nastavlja se od 10 sati na sportskim terenima Gimnazije ,,Bora Stanković“. Za predškolce i učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Tehničkom školom postaviće saobraćajni poligon i organizovaće edukaciju na temu pravilnog ponašanja sa saobraćaju. Nakon toga deci će biti uručeni prigodni pokloni. U petak, 22. septembra, biće organizovana tradicionalna akcije ,,Dan bez automobila“, u kojoj će učešće uzeti i predstavnici gradskog rukovodstva. Istog dana, u 12 sati, od mape Grada Vranja biće organizovan izlet do Kazanđola.

Pozivaju se građani da se priključe planiranim aktivnostima i daju svoj doprinos obeležavanju ,,Evropske nedelje mobilnosti“.

Osnivač i pokrovitelj manifestacije je Evropska komisija, a sprovodi je Stalna konferencija gradova i opština. Osnovni cilj ,,Evropske nedelje mobilnosti“ je promocija nemotorizovanih prevoza u gradovima, kako bi se unapredio kvalitet životne sredine u gradskim područjima.